fredag 27 januari 2012

OUR NEW CASA

Hemlisen jag nämnde igår...

Herregud, vad har vi gett os in på?
Nej då, skoja bara. Det är faktiskt en "liten" dröm som går i uppfyllelse. Det känns fantastiskt att vi har slagit till och skrivit kontrakt alldeles nu, på denna lilla boning där vi ska spendera många glada dagar framöver. Och vi kommer att ha massor med plats för alla nära och kära som vill komma och hälsa på!

Gården heter Gannarve och ligger drygt en mil norr om Visby. Huvudbyggnaden byggdes klart 1917, men själva gården är mycket äldre än så. Här har det bott folk hur länge som helst. Det vet man eftersom, när man byggde den nuvarande huvudbyggnaden så hittade man en silverskatt på mer än 2 kg som kom från vikingatiden. Man har även hittat pilspetsar från järnåldern här. 
Coolt!

Välkomna!

Baksidan

Blivande gästhuset

Utsikten från sovrumsfönstret

På tomten finns även ett hönshus som ni ser till vänster på bilden ovan. Växthus, smedja, snickarbod, förråd, stall och garage. Kanske slår vi till och gör i ordning en fotbollsplan till älsklingen och Oliver + en hage till mig och Maja där vi kan ha en varsin häst? Med en tomt på 17.000 kvm finns det ju plats för det mesta liksom...

Vi kommer att göra om en hel del invändigt, helst innan vi flyttar in. Egentligen går det att flytta in direkt, men vi vill byta ut köket, måla om alla rum, dra bort plastmattor och ta fram trägolv osv. Vi vill ta fram allt det gamla fina. Nu osar huset lite 70-tal som renoverats i omgångar.

*Brasklapp* Besiktningen är på måndag, så köpet går igenom förutsatt att man inte hittar några konstigheter då.

1 kommentar: